VYÖHYKETERAPIA

Klassinen vyöhyketerapia

Klassinen vyöhyketerapia on lempeä ja kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, jossa painelen ja hieron kehon heijastealueita, jotka sijaitsevat mm. jaloissa ja käsissä. Teen hoidon aina käsilläni, lukuun ottamatta muutamia kohtia, jotka koen tärkeiksi hoitaa puupuikolla.Vyöhykeheijasteita käsittelemällä mm. kehon imuneste- ja verenkierto sekä vitaalienergia vilkastuvat, joka auttaa elimistön toimintoja tasapainottumaan. Näin hoito elvyttää kehon omia parantavia voimavaroja, vaikuttaen myös positiivisesti mieleemme.

Kokonaisvaltainen hoitomenetelmä tarkoittaa sellaista hoitomuotoa, jossa otetaan huomioon ihminen kokonaisuutena, ei vaan pelkästään fyysisenä olentona. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu fyysisten, psyykkisten ja henkisten osapuolten tasapainosta. Kaikki vaikuttavat kaikkeen. Esimerkiksi käsittelemättömät itsellemme haitalliset tunteet voivat ilmetä kehossa jännityksinä, kipuina, tai jopa sairauksina. Siksi onkin hyvä välillä pysähtyä itsensä äärelle pohtimaan, mitkä motiivit ohjaavat omia pieniäkin arkisia valintoja. Pyrkiä kuuntelemaan ja näkemään itsensä realistisesti. Kun tulee tietoiseksi omasta käyttäytymisestään, ja ymmärtää, miksi ja kuinka toimii, on omia tapoja helpompi alkaa muuttamaan.

Minulle on tärkeää, että vyöhyketerapiaan tullessasi pääset rauhoittumaan ja rentoutumaan. Jo tästä saattaa olla apua. Jännitystilat voivat päästä helpommin raukeamaan, ja ajatukset voivat virrata vapaammin. Tutkimusten mukaan vyöhyketerapiasta on saatu apua erityisesti stressiperäisiin vaivoihin.

Teen aina alkuun lyhyen haastattelun, jonka pohjalta hoito muokkaantuu tarpeittesi mukaan. Hoidon aikana saat levätä maaten hoitopöydällä, ja on hyvä, että olet pukeutunut mukavasti hoitoon tullessasi. Hoidon jälkeen keskustelemme havainnoistani, ja jaan sinulle yksilöllisiä itsehoito-ohjeita. Lähetän ne sinulle myös jälkeenpäin sähköpostitse.

Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla

0440226979

riikka.valimaki@gmail.com

Riikka Välimäki

DiplomiVyöhyketerapeutti 

Lähdin opiskelemaan vyöhyketerapiaa muutama vuosi sitten. Sitä ennen elin aikaa, jolloin aloin kyseenalaistamaan omia näkemyksiäni ja ajatuksiani, ja omia valintoja elämässäni. Auttavatko ne oikeasti kasvamaan ihmisenä? Valmistuin lähihoitajaksi v.2009, jonka jälkeen tein 8vuotta töitä hammashoitajana. Koin tarvetta ymmärtää ihmistä laajemmin, jo silloin, kun opiskelin lähihoitajaksi. Vuosia myöhemmin, tuli tarve lähteä syventämään asiaa. Olen aina kokenut, että hyvinvointi kumpuaa sisältäpäin, joten koin, että juuri sisäinen työ on avain siihen.

Opiskelu aikanani tuli paljon uutta ajateltavaa, ja ymmärsin että näin länsimaalaisena, asioiden uudelleen ajatteluun menee oma aikansa. Itse voi muuttua, kun uskoo muutokseen ja tekee töitä muutoksien eteen. Lempeästi, hitaasti, mutta varmasti. Pieniä, arkisia asioita hiljalleen muuttamalla. Koen tärkeänä omien ajatuksien, ja tapojen kyseenalaistamista ja niiden motiivien pohtimista. Olemme kaikki yhteydessä kaikkeen ja kaikkiin. Niin kuin luontokin ympärillämme muuttuu, muutos myös meissä on täysin luonnollinen. Matkan varrella on hyvä olla tukijoita, ja kannustajia, varsinkin sellaisia, jotka ovat raivanneet tietä edellä, ja joilla on kokemuksia siitä. Ainakin itselleni jokainen sellainen on ollut kullan arvoinen. Kiitollisena jatkan tutkimusmatkaani, elämän ja ihmisten keskellä.